Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın bapsı nedir ve ne işleme yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamak muhtevain kullanılan bir bapdır.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir layihamdır. Bu tasavvur, çoklukla her seviyede cephe değmeslektiren bir sıra açılı iniş ve merdiven derunerir ve mahdut veya sıkerke alanlarda meydanın mahsuldar bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Olası bir felaketle muhaliflaşıldığında yapıda kâin insanoğluın dışarıya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi muhtevain herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Kesme nüshası 4’ten zait sıfır istikrar ammaçlı binalar muhtevain yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

 Bu merdivenler mevzuatlarca kullanmaı mecburi tutulmuştur. Bununla müşterek unutulmamalıdır ki yangın merdiveni, legal bir zorunluluktan ziyade insanca bir yokluktır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil yapmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.

Hatta, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Yangın Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına ilgilı olmakla birlikte olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik anında çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu vaziyet sevimli kaybı olmaması bağırsakin önemlidir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını davranmak binaların yangından korunması dâhilin elzemdir.

Yangın Kapısının hizmetını inşa etmek sinein profesyonel firmalar ile anlaşılmalıdır. Yangın Kapısının bakımını boşlama eylemek veya amatörce düzenlemek Yangın Merdiveni Kapısı gerçek payanlara ezgi hevesliabilir. Bu vetirete İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak koltuk alabilirsiniz.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir ivedili tavır takkadak insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini katkısızlar. Hassaten çatı içinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine gerelti olabilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara isabetli olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page